Ești obosit tot timpul? Acesta poate fi un simptom al bolilor grave

Fiecare dintre cei trei adulți are probleme de somn, potrivit unui studiu realizat de centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor.  Dacă programul dvs. zilnic este plin de angajamente, este clar de ce sunteți obosit. Dar dacă ați făcut mici modificări ale stilului de viață, cum ar fi să vă culcați devreme și să vă simțiți încă obosiți, atunci este timpul să solicitați asistență medicală. Epuizarea poate fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave. Vă aducem 7 motive care pot explica cauza oboselii constante.

1. Anemie

Oboseala cauzată de anemie este rezultatul lipsei de celule roșii din sânge care furnizează oxigen din plămâni celulelor și țesuturilor. Din acest motiv, puteți simți slăbiciune sau oboseală generală. Anemia poate fi, de asemenea, cauzată de deficit de fier și vitamine, pierderea de sânge, sângerări interne sau boli cronice, cum ar fi cancerul sau insuficiența renală.

Principalul simptom este un sentiment de oboseală constantă, iar alte simptome sunt slăbiciune extremă, dificultăți de somn, lipsă de concentrare, bătăi rapide ale inimii, dureri în piept și dureri de cap.  Pentru a umple fierul în dieta dvs., aduceți alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie slabă, pește (sardine), ouă, cereale (quinoa), fructe, legume cu frunze verzi (spanac, chard, varză) și leguminoase.

2. Boala tiroidiană

Tiroida este o glandă situată în față, în jumătatea inferioară a gâtului și care produce hormoni care controlează metabolismul nostru. Secreția crescută a hormonului tiroxină (hipertiroidism) determină o activitate metabolică accelerată, reducând, de asemenea, secreția hormonului tiroxină (hipotiroidism) încetinește metabolismul.

Hipertiroidismul provoacă oboseală și slăbiciune musculară. Alte simptome includ pierderea inexplicabilă în greutate, senzația constantă de căldură, creșterea frecvenței cardiace și setea crescută.  Hipotiroidismul provoacă oboseală, deficit de concentrare și dureri musculare (și cu activitate minoră). Alte simptome sunt creșterea în greutate, senzația de frig (și vremea caldă) și constipația.

3. Diabetul de tip 2

Diabetes concept glucose meter in hand and healthy organic food / autor : Lobanov Dmitrifoto: Lobanov Dmitry Zahărul (glucoza) este principala sursă de combustibil care ne păstrează corpurile. În diabetul de tip 2, organismul rezistă efectelor insulinei sau nu o produce suficient pentru a menține nivelurile normale de glucoză. Oboseala apare ca unul dintre primele semne de avertizare. În afară de senzația de oboseală, alte simptome pot fi sete excesivă, urinare frecventă, foame, scădere în greutate, iritabilitate și vedere încețoșată.

4.  Depresie

Depresia este o boală majoră care afectează somnul, nutriția și starea de spirit. Fără tratament, simptomele depresiei pot dura săptămâni, luni sau chiar ani. Depresia poate provoca oboseală sau lipsă de energie, modificări ale modelelor de somn și hrănire, probleme de memorie și concentrare, precum și sentimente de lipsă de speranță, inutilitate și negativitate.

Alte simptome sunt de tulburare de starea de spirit, pierderea interesului sau plăcerii de activitate în care ați bucurat de obicei, anxietate sau iritabilitate, constante simptome fizice, care nu răspund la tratament, cum ar fi dureri de cap, dureri cronice, constipație sau alte tulburări digestive apoi de un sentiment de vinovăție, ganduri despre moarte sau sinucidere. Dacă observați că aceste simptome nu se opresc sau vă împiedică în mod constant, consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății mintale.

5. Oboseala cronică

Persoanele care suferă de sindromul oboselii cronice (CFS) se simt prea obosite pentru a continua activitatea normală și se epuizează după o activitate mai mică. Alte simptome includ dureri de cap, dureri musculare și articulare, slăbiciune și incapacitatea de a se concentra. Cauza oboselii cronice este necunoscută și nu există încă un medicament aprobat.

6. Apnee în somn

Apneea de somn este o tulburare de somn potențial gravă în care respirația se oprește. Este mai ușor să o recunoașteți dacă sforăiți tare în timpul somnului și dacă vă treziți obosit și obosit chiar și după un somn complet. Simptomele apneei de somn includ pauze scurte de respirație în timpul somnului. Apneea de somn poate duce la boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet și accident vascular cerebral.

7. Deficit de vitamina B12

4O cantitate suficientă de vitamina B12 este esențială pentru sănătatea creierului, sistemul imunitar și metabolismul. Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de a absorbi B12 scade. Oboseala este unul dintre primele semne ale deficienței B12. În afară de oboseală, alte simptome ale B12 scăzute sunt furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor, probleme de memorie, amețeli, anxietate și probleme de vedere. Obținem vitamina B12 din produse de origine animală, cum ar fi laptele și produsele lactate, ouăle, puiul, carnea de vită.

Copyright Lupta cu Timpul 2020
Tech Nerd theme designed by Siteturner